Туристи плащат 1.50 лв за Синя зона в Слънчев бряг


В разгара на сезона платените паркинги край морето са най-оборотните обекти. Туристите, които пристигат на курорт с автомобил имат вариант да избират между “синята зона” и охраняемите паркинги.

Цените варират от 1 до 3 лв на час в зависимост от местоположението. Дневният абонамент се предлага на цена от 5 до 12 лв.
Най-голям е напливът в Слънчев бряг, където в момента има стълпотворение от автомобили. 1.50 лв на час струва паркирането в “синята зона”, която е разположена в източната част на курорта. В нея са обособени над 1 000 паркоместа, а таксуването се извършва чрез SMS. Преференции са предвидени за гостите на хотелите- те ще ползват синята зона безплатно след 22:00 часа. Двойно по-скъпо излизат платените паркинги в Слънчев бряг. За час престой е 2 лева, а за денонощие – 10 лв. Паяци дебнат денонощно за нарушители и вдигат неправилно паркираните возила и тези, за които не е платена такса престой. Цената за репатриране е 50 лева, наказателният паркинг - 3 лева на час, а 25 лева е такса-скоба.
Толкова струват "паяците" и в Бургас, но пък "синята зона" е само левче. Вдигането с "паяк" в Несебър излиза най-евтино. Глобата за неправилно паркиране там е 35 лв. Всички паркинги там са общински, а цената е 2 лв на час. За денонощие престой паркинга струва 8 лв. 2 лв на час струва и най-евтиният паркинг в новата част на Созопол. Ако искате да паркирате в центъра на стария град, то тарифата е 3 лв. Вдигането с паяк и тук е доста солено - 50 лв.