Слон нападна туристи на сафари (ВИДЕО)

Няма пострадали

Ужасяващ момент е заснет от камера. Мъжки слон се опитва да стъпче джип с туристи по време на сафари в Южна Африка, пише БЛИЦ. Разгневеното животно напада джипа, след като предупредително си клати главата – знак за агресия у слоновете.Шофьорът веднага дава на заден, за да се махне от пътя на слона, но мъжкарят, за който се предполага, че е бил разгонен, изведнъж се втурва към колата и забива бивните си в нея. Междувременно туристите, които снимат в джипа, падат на пода от силата на удара.

След края на видеото, туристите, които искат да запазят анонимност, разказват, че са успели да избягат от слона невредими, въпреки че разгневеното животно ги е преследвало още около 500 метра по прашен път. „Бяхме излезли на следобедно сафари, завихме и видяхме мъжкия слон в последната минута. Беше скрит зад дърво“, разказва единия от туристите.

„Слоновете по принцип са мирни животни, но мъжките слонове са известни с агресивността си по време на размножителния период. След като ни предупреди, като си поклати главата, той се приближи застрашително към нас. Когато шофьорът се опита да даде на заден, слонът ни атакува. Всичко се случи много бързо. Бивните на слона се забиха в колата на сантиметри от мястото, на което аз седях“, разказва още той.