Нови БГ филми и световни киношедьоври излъчват в Пловдив

Пловдив Лайф

08-07-2014, 11:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Филмови нощи във Филипополис” показва родното кино

Започват Филмови нощи във Филипополис

На 10 юли започват Филмовите нощи във Филипополис.

В рубриката БЪЛГАРСКО КИНО може да видите най-харесваните родни заглавия от последната година. Елена Петрова и Калин Врачански са отново заедно във филма ВИЛА РОЗА. След като Васил и Надя отиват на почивка във вилата, където ги очакват хижаря, жена му и един сподвижник на Васил, неочаквано започват да се случват странни събития, които поставят на изпитание здравия разум на всички.

Микеле Плачидо и цяла плеяда български звезди ви очакват в ЖИВИ ЛЕГЕНДИ. След кома Павел се събужда, но спомените му стигат само до абитуриентския бал. Най-близки се оказват някогашните му съученици, но задачата да ги намери се оказва не много лесна, но затова пък доста забавна.

Ако само сте слушали колко смях пада с КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2: ЯДРЕНА ЗАПЛАХА, можете да се убедите и сами в лятно кино “Орфей”. Този път тримата пишман детективи Васко, Гецата и Борето се хвърлят да спасяват целия свят.

Любовна история ще ви разкаже ШЕСТИЯТ ДЕН  с участието на Калин Врачански и Миленита. Крис и Силвия се срещат в малко планинско градче, но след като се местят в големия град, любовта им ще трябва да мине през някои изпитания, за да оцелее.

Любителите на филмовите класики могат да се насладят на няколко златни заглавия под звездите от рубриката СВЕТОВНИТЕ КИНОШЕДЬОВРИ. Можете да гледате първата версия на филма по романа ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ по сценарий на Копола и с участието на Миа Фароу и Робърт Редфорд. 

Джеръми Айрънс и Мерил Стрийп са звездите в ЖЕНАТА НА ФРЕНСКИЯ ЛЕЙТЕНАНТ, за който Мерил е номинирана с “Оскар”. Сгоденият биолог Чарлс се влюбва във викторианската красавица Сара. Двамата се разделят след кратка, но страстна афера.

Отново горещи страсти ще нажежят нощите с ЛЮБОВНИКЪТ на режисьора Жан Жак Ано. В колонизиран Виетнам между млада французойка и китайски бизнесмен прехвърчат искри. Може ли обаче горещата връзка, която започва между тях, да преодолее класовите ограничения и обществените нрави на времето?

Касата в лятно кино Орфей ще работи всяка вечер от 19.30 до 23.30 часа.

Цените на билетите са 5 лв за прожекциите от 21.10 часа, 4 лв за прожекциите от 23.30 часа и 3 лв за филмите от рубриките УДИ АЛЪН И БАЛКАНСКИ КОМЕДИИ.