Кметът на Добрич предлага безплатни услуги за пострадали при наводнението

Кметът на Добрич Детелина Николова ще предложи на сесията на Общинския съвет през юли да се вземе решение за безплатно  извършване на административните услуги за граждани, пострадали при наводнението, съобщава БТА.
Предложението засяга услуги, като издаване на скица-извадка от действащ подробен устройствен план за поземлен имот или урегулиран поземлен имот, за издаване на виза за проектиране, за одобряване на инвестиционен проект и за разрешение за строеж.
Предложението е от това право да могат да се възползват гражданите, засегнати от наводнението на 19-20 юни, които по преценка на общинската комисия трябва да извършат частично възстановяване или частична замяна на конструктивни елементи на
домовете си, за което има издадена заповед от кмета и разрешение за строеж. Безплатните услуги ще са и за гражданите, за които  комисията е разпоредила премахване на жилищни сгради, станали опасни за здравето и живота на хората, които са негодни за използване, застрашени са от самосрутване и не могат да се поправят или заздравят, като за възстановяването им е необходимо да се издаде разрешение за строеж.