Утре отварят офертите за ремонт на Ченгенето

Ценовите оферти по изготвянето на инвестиционния проект на бургаското рибарско селище на Ченгене скеле ще бъдат отворени утре в 11:00 часа в сградата на общината. Още в края на април бе обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви план за подобрение на съществуващата инфраструктура, както и план за пречиствателна станция за отпадъчни води.

В момента на територията на Ченгенето има съществуваща водопроводна мрежа, изграждана по стопански начин през 70-те години на миналия век. Захранването й става чрез няколко директни водовземания от магистралния водопровод от системата „Камчия”. Тя е е изградена от стоманени поцинковани тръби, които са амортизирани, а трасетата на водопроводите не са в пътната мрежа. Няма изградена канализационна мрежа, предава faragency.bg

Отпадните води от съществуващите сгради се отвеждат към септични ями. На територията предмет на проектиране има съществуващ трафопост. От него се захранват съществуващите в зоната му потребители.

Съоръжението и прилежащата му разпределителна мрежа ниско напрежение е в лошо техническо състояние и следва да се реконструира или подмени.

Според възложената обществена поръчка планът включва проект за нов път и пречиствателна станция на отпадните води. Утре ще бъдат оповестени офертите само на допуснатите до този етап на поръчката.