5 златни медала за пловдивски спортисти във Виена

Спорт

08-07-2014, 16:25

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

СНИМКИ

Състезателите от СК „Таекуондо Академия-Пловдив” /WTF-стил/ извоюваха 5-златни 3-сребърни  и 2-бронзови медала от Световния спортен фестивал във Виена /Австрия/, който се проведе от 3-ти до 6-ти юли 2014 год. Таекуондистите вдигнаха  купата за първо място и отборно в надпревара с представители от Румъния, Франция, Индия, Германия, Австрия и Сърбия.

Престижното второ място, купа и сребърни медали извоюваха и баскетболистите ни от БК „Академик-жени”. Във възрастовата група при 16-годишните, нашите  момичета водиха битки с представителни отбори на Унгария, Холандия и Индия.

На импровизирани щандове всички градове участници имаха възможност да се представят на състезанието. Пловдив бе популяризиран чрез информационни материали, брошури и ролбанер.

В Световния спортен фестивал взеха участие около 3 000 участника от 34 нации в десет вида спорт. Пловдив доказа, че има много добре подготвени млади състезатели и се представи изключително на международния спортен форум, в годината, когато носи титлата „Европейски град на спорта”. Пътуването и разноските по участие на пловдивските спортисти в спортното събитие бяха осъществени с финансовата подкрепа на Община Пловдив.