"Меден рудник" светва с европейски средства

Мисия Бургас

09-07-2014, 08:12

Снимка:

Община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Облагородяват най- големия бургаски комплекс с нови зони за отдих и спорт

Нови междублокови пространства, детски и спортни площадки, изграждане на улици, осветление и десетки нови паркоместа. Това е предвидено да се случи в най- големия жилищен комплекс "Меден рудник". Масовото облагородяване е залегнало в Интегрирания план за градско развитие. С предвидените проекти в него ще се кандидатства по европейски програми, за да се осигури финансиране, съобщиха от администрацията.

Предвижда се запустели и неподдържани големи междублокови пространства да се превърнат в зелени зони за отдих и спорт. Детските площадки ще отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност, като съоръженията ще бъдат съобразени с възрастта на децата, които ще играят там. Ще се стартира с облагородяването на 5 големи междублокови пространства, като нови паркоместа ще заменят старите ръждясали гаражи. Те ще бъдат с монтирано ново осветление и видеонаблюдение. Във всички зони ще бъдат изградени и достъпни маршрути за майки с колички и хора с двигателни увреждания.

Две нови улици ще свързват пешеходно и транспортно големи зони в комплекса. По тях ще се осъществява вече и автомобилна връзка. Предвидено е и изграждането на велоалеи, както и зони за спорт и отдих.

Основната цел на проекта е да се създаде максимален комфорт за живот и отдих на живеещите в комплекса, което ще стане факт с проектите, които община Бургас ще реализира през следващия програмен период  2014- 2020 г.