Червеното месо причинявало рак на гърдата

Животът

09-07-2014, 10:00

Снимка:

dieti.info

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лунна диета - юли 2014

Уникална динена диета! Само за 7 дни стопявате 15 кила

Лекарите съветват да се спазва балансирана диета

През последните години редица проучвания правят връзка между високата консумация на червено месо и риска от появата на сърдечно съдови заболявания, рак на дебелото черво и млечната жлеза. Според учените, протеините в червеното месо - свинско, овнешко и телешко, ускоряват деленето на клетките и растежа на туморите. Черният дроб и бъбреците, които са органите за детоксикация, заедно с дебелото черво, не могат да се справят, тогава се получава стрес, имунитетът започва да спада, в много случаи се откриват онкозаболявания, заяви д-р Вергиния Георгиева в "Добро утро, България" по TV7.
В последните години ракът на гърдата е сред най-често срещаните заболявания, проявяващо се във все по-ранна възраст. Младите жени, които ядат много червено месо, са малко повече застрашени от болестта.Според доктор Георгиева нашите прадеди са били здрави, защото са се хранили с чисто месо без оцветители и консерванти. Химикали като нитратите в обработените меса вече са класифицирани като възможни канцерогени.Докторите съветват да се спазва така наречената балансирана диета – с прием на месо, но и на много зеленчуци и плодове – лесна задача, особено за летния сезон. /Блиц