Съвети за хората с ниско кръвно

Животът

09-07-2014, 08:41

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Освен виенето на свят, гаденето и отпадналостта, ниското кръвно налягане може да причини далеч по-сериозни проблеми, като загуба на съзнание, например. Причините за появата му обикновено са дехидратация, сърдечни заболявания, липса на хранителни вещества, заболявания на жлезите и др. Не подценявайте ситуацията и се консултирайте с лекар. Но също така много ще ви помогнат и следващите няколко съвета.

1. Пийте айран със сол сутрин.

2. Пийте достатъчно вода.

3. Хранете се разнообразно и не се подлагайте на строги диети.

4. Когато усетите, че кръвното ви е паднало, в чаша вода добавете 2 с.л. мед и няколко щипки сол. Разбъркайте и изпийте. Ефектът е моментален.

5. Не прекалявайте с алкохола, защото той води до обезводняване на организма, а от там и до ниско кръвно.

6. Хапвайте червено цвекло. Поне веднъж седмично.

7. Накиснете 20-30 стафиди в купа с вода. На другия ден прецедете водата. Изпийте я до обяд, а стафидите хапнете за закуска. През целия ден кръвното няма да ви прави проблеми.

8. Не ставайте рязко. Това обикновено води до замайване при хората с ниско кръвно. Преди да станете от леглото или стола, вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти.

9. Не работете до късно вечер, не позволявайте на негативните мисли да завладеят съзнанието ви, почивайте си достатъчно и като цяло се стремете да избягвате стреса.

Източник: Beu.bg