Меркел лети до Бразилия за големия финал

Снощният полуфинал постави абсолютен рейтингов рекорд, събирайки 32,57 млн. зрители пред екраните

Канцелът на Германия Ангела Меркел по всяка вероятност ще отлети до Бразилия, за да подкрепя своите момчета на големия финал на Мондиал 2014, съобщи БНР.

Това стана ясно още на следващата сутрин след разгромната победа на германския отбор по футбол над домакините от Бразилия със 7:1 снощи. Празненствата по случая са продължили цяла вечер, след като милиони фенове са излезли развълнувани по германските улици.

Лошото време и проливният дъжд не спряха празнуващите в Берлин, Мюнхен, Хамбург и Кьолн. Милиони излязоха по улиците въпреки лошото време и проливния дъжд. Веселието продължи до ранните часове на сутринта, когато започна трафикът на отиващите на работа и се наложи полиция да освобождава основните пътни артерии.

Със сензационния голов триумф Германия "помогна" на Бразилия да подобри един нелицеприятен рекорд - за най-тежка загуба след тази от Уругвай с 6:0, записана в далечната 1920 г.

Снощният мач счупи и рейтинговите върхове в телевизията, събирайки 32,57 милиона души по екраните - абсолютен рекорд за всички времена. 35,6 милиона поста за него са публикувани в социалната мрежа "Туитър", надминавайки дори обсъжданията на американската "Супербоул".

Празненствата през нощта са преминали без никакви особени инциденти, съобщи тази сутрин полицията.

Междувременно стана ясно, че футболистите на германския национален отбор ще бъдат наградени с по 150 000 евро премия за победата си. При победа и на финал ги очакват още по 300 000. "Много ни се иска да изплатим всичките тези пари", обявиха от Германския футболен съюз.