Стивън Сегал обучава деца на айкидо в Свети Влас

Спортистът направи едночасова тренировка с членове на клубове по айкидо от Бургаска област

Световно известният актьор Стивън Сегал даде уроци по айкидо на деца от спортни клубове в Бургас, Поморие и Несебър. Актьорът проведе тринировката на амфитеатъра в Свети Влас.    

Сегал прекарва лятната си ваканция в курортния град по покана на неговия приятел, строителния предприемач Йордан Динев. Двамата обсъждат съвместни бизнес-прокти и общи благотворителни инициативи. В рамките на своя отдих Сегал е приел молбата на децата от клубовете по айкидо да проведе обща тренировка с тях.         
 „Айкидо е преди всичко бойно изкуство. Обърнете внимание на неговото единение с природата. А излезе ли човек с оръжие срещу вас, трябва да знаете, че няма правила – използвате всичко, кото сте научили от айкидото“, каза Сегал. Самият Стивън Сегал се увлича по айкидо още като дете и за кратко време успява да достигне най-високата степен на бойното изкуство. Той е единственият неазиатец, успял да открие своя школа по айкидо в Осака, Япония, която функционира и до днес, радвайки се на широка популярност. Връщайки се от Япония в родината си САЩ, Сегал става треньор и открива своя школа по айкидо. През 70-те той е забелязан от режисьори в Холивуд, а по-късно поканен да играе главната роля във филма „Над закона“, който му донася широка популярност по света.
Вчера Стивън Сегал получи почетният знак на град Свети Влас. Той му бе връчен от кмета на града Иван Николов – „За изключителния му принос за популяризирането на Свети Влас като световна туристическа дестинация“.