Столичани, помогнете в разчистването!

Овладяна е обстановката в "Сердика", "Надежда", "Подуяне" и Банкя. Продължава почистването в Центъра, "Люлин" и "Младост

Столичният инспекторат отправи апел към гражданите на София да помогнат с разчистването на районите, засегнати от снощната буря.

"Гражданите да се включат в почистването на шума, листа, клони, натрупани след вчерашната буря, пред магазини, офиси, междублокови пространства в столицата и да ги оставят до съдовете за смет, а не вътре в тях", призова директорът на Инспектората Веска Георгиева пред БТА.

Още снощи фирмите по почистване са започнали работа с необходимата техника във всички райони на града, уточни тя. Обстановката вече е овладяна в частите, където има по-малки поражения - "Сердика", "Надежда", "Подуяне" и град Банкя.

В Центъра и в районите "Люлин", "Младост", "Студентски" и "Красно село" продължава събирането на шума, посочи Георгиева.

Тя подчерта, че работата ще продължи, докато е необходимо, а след това ще започне ревизия на дъждоприемните отоци.

Директорът на Столичния инспекторат оцени положително работата на фирмите-оператори и даде за пример районите "Подуяне", "Надежда", "Сердика" и "Връбница", където почистването на шахтите е започнало минути след началото на бурята. "Два часа след започването на стихията завиряването в цяла София беше овладяно", подчерта тя и добави: "Столичният инспекторат прави възможното, за да се справи с последиците от бедствието".

Според Веска Георгиева е необходимо всички ангажирани страни да направят своите анализи и изводи от ситуацията.