Шоколадов загар чрез здравословно хранене

Животът

09-07-2014, 13:35

Снимка:

scenicreflections.com, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето ги цените на пловдивските плажове (ВИДЕО)

Тайната на красивия летен тен се крие не само в използването на различни козметични продукти, но и в храните, които консумираме.

Обърнете внимание на хранителните продукти, които са богати на витамин А и бета-каротин. Те стимулират производството на меланин в организма – веществото, което отговаря за кафявия цвят на кожата, косата и ириса на окото. Вещества като тирозинкалций и витамин С също ускоряват производството му. Най-добре да наблегнете на пресните цитрусови плодове.  Те трябва да се консумират известно време преди да излезете на пряка слънчева светлина, за да се избегне фотоалергична реакция. Влезлият в контакт със слънчевите лъчи плодов може да остави върху кожата ви червено-кафяви петна. Производството на меланин способстват и млечните продукти и ядките, които са богати на биофлавоноиди и витамин Е. Те ще помогнат на вашата кожа да се защити от вредното въздействие на слънчевите лъчи и ще предотвратят прекомерното и изсушаване.Затова яжте повече черен дроб, боб, авокадо, кафяв ориз, фурми, фъстъци, миди, банани, жълтъци и сирене.

Бета-каротинът се счита за един от най-мощните естествени активатори на загара и можете да си го набавите от червено-оранжевите зеленчуци и плодове, като пъпеши, праскови, кайсии, моркови, дини, а също и от яйцата, зехтинът и рибата. Най-чудодейни свойства се приписват на морковите и сока от кайсии. Те наистина правят тена по-ярък, но е много важно и да не прекалявате с тях, за да не придобие кожата ви жълтеникав оттенък или да не изгорите неравномерно. Препоръчваната доза е една чаша сок дневно, няколко часа преди да се излегнете под слънчевите лъчи.

Източник: ZaNeya.com