Започва записването на деца за начално обучение по плуване

Спорт

09-07-2014, 15:02

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Стартира третият курс на общинската програма за малчугани между 6-8 г.

Стартира третият за сезона курс по програма "Начално обучение по плуване" за деца на възраст 6-8 г. Той е организиран от община Варна, с партньорството на ОП "Спорт - Варна". Записването започва на 21 юли и продължава до 16 август. В момента тече и записването по програмата за деца на възраст от 8 до 14 г., което продължава до 2 август.

Тренировките се провеждат в плувен комплекс "Приморски". По обявения график на часовете и клубовете, родителите избират в кой клуб и час да запишат децата си.

Записването става при избрания треньор от понеделник до петък от 12 до 14 часа. Предварително се заплаща такса от 20 лева. Право на участие имат всички деца на възраст от 6 до 8 години, като едно дете има право да вземе участие само в два курса за начално обучение.

Всяка група се състои от максимум 15 деца, а обучението се извършва от квалифицирани треньори, осигурени от спортните клубове по плуване, по утвърдена методика в рамките на 12 учебни часа по 40 минути. С 6 лева от таксата клубът покрива разходите за входни билети на басейна. Платена таксата за един учебен курс не може да се прехвърля или заменя за друг курс, като за неизползвани часове тя не се възстановява.