Пуснаха пробива на "Струга", ама пробно

Там е и първия светофар с бутон

Строителството на новата пътна отсечка, която има за цел да направи байпас на едно от най- натоварените кръстовища до МБАЛ вече е завършено, преди договорените сокове. В момента се провеждат задължителните 72-часови проби на новата пътна отсечка която свързва к-с „Славейков” с централната част на Бургас.

„Преди подписването на акт 15 трябва да минат тези проби, тъй като там имаме и светофарна уредба, за да стане ясно дали има нужда от някакви настройки по нея или допълнителна сигнализация. Съответно след този срок ще се подпише акт 15”, каза Чанка Коралска, директор на дирекция „Строителство” в община Бургас, цитирана от Агенция "Фокус". Ако всичко при пробите е както трябва, движението по новопостроеният пробив няма да бъде спирано.

На пробива има и пешеходна пътека със светофар. Гражданите обаче не трябва да чакат зелен сигнал, тъй като там е монтиран първият и единствен засега в Бургас светофар с бутон.

”Днес бях на място и наблюдавах, че гражданите не са свикнали с такива устройства и въобще не се сещат за бутона”, сподели Коралска.

Новата улица свързва улиците „Янко Комитов”, където са съсредоточени голяма част от моловете в Бургас и улица „Струга”, която излиза на кръстовище „Трапезица”. За сега движението е нормално, има довършителни работи по тротоара и до момента не са се случили инциденти на отсечката, каза началникът на КАТ Бургас, Жельо Танев.