Стара Загора утре: 10 юли

Времето:

 Преди пладне, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време. По-късно през деня ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места и по-значителна над Северна България, планинските райони, както и през нощта срещу петък. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са градушки, с по-голяма вероятност в западните и централните райони на Северна България. В източните и крайните южни райони от страната ще има повече слънчеви часове. Дневните температури ще останат високи - максималните ще бъдат между 30° и 35°.

Предстоящи събития:

14.00 часа,  Зала 2 на Община Стара Загора: Кметът Живко Тодоров насрочва заседание на Общинската епизоотична комисия, във връзка с констатираното огнище на болестта „син език” по преживните животни в някои райони от страната. На заседанието ще присъстват кметовете и кметските наместници на всички населени места от Община Стара Загора, както и представители на Областна дирекция по безопасност на храните. Ще бъдат обсъдени мерки за недопускане на разпространение на заболяването на територията на Община Стара Загора. 

 

11,30 ч., доброволците от Сдружение "Зелени Балкани" ще освободи във водите на езеро "Загорка" около 30 зеленоглави патици и два бели лебеда. 

 

15.00 ч., Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Среща с библиотекари от Русия.

В срещата ще вземат участие представители на библиотеки от гр. Москва и Република Татарстан. Ще бъдат обменени добри практики.

 

19.00 часа, зала "Байер", откриване на изложба - фотография „САМО НАЧАЛОТО" с

автори Силвия Панайотова и Михаил Желязков.

Първите стъпки във фотографията на двама млади автори. Тайнството на вдъхновението и емоцията, запечатани в снимка и споделени с любов.

 

21.00 ч. Лапидариум, Регионален исторически музей Стара Загора

ТЕАТЪР НА ОТКРИТО

 „Без докачение, моля..."

по Чудомир, постановка Ивалин Димитров

 

Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69:

10.00 ч. – 10:15 ч. – интерактивни игри и упражнения

10:15 ч. – 11:00 ч. „Оказване на първата помощ на бедстващи диви животни '' – гостуват Зелени балкани-гр.Стара Загора, д-р Клисурова

11:00 ч. – 11:30 ч. „Безопасно лято" – гостува РПУ Стара Загора

11:30 ч. – 12:30 ч. Работа по проекти: „Час по България"