Посвещават фестивал на загиналия сърфист

Краси Гюров почина на 17 май тази година след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край кв. "Сарафово"

Тазгодишното издание на Sea of Black Festival ще бъде посветено на загиналия сърфист Красимир Гюров. Идеяата е на Ганчо Кожухаров, който е един от организаторите на феста.   
"Бяхме много близки с Краси и аз предложих да посветим концертите на него. Краси присъстваше на всичките живи изяви на феста и винаги беше най-отпред. Миналата година дори спряхме концерта заради него. Качи се на сцената и охраната го настигна. The Revenge Project свириха по това време и веднага спряха. Стана голям панаир. Хората бяха готови да го защитят и да нашамарят охраната заради него. Той винаги си е бил много надъхан и активен в публиката", разказа Кожухаров, цитиран от faragency.bg
Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста, но тя ще се пази в тайна до втори август, когато ще се проведе фестивала. Тази година събитието е напълно безплатно и е с подкрепата на община Бургас.  Организаторите обаче са измислили всеки да може да влезе само при облечена черна “метълска“ тениска. Тези, които нямат такава, ще могат да си закупят фестивална и да го направят с нея. По този начин цялата публика ще представлява едно „черно море“.   
До сега участие са потвърдили групите Necromancer, Brothers In Blood, Act of Grotesque, Womb of Maggots (Гърция), Akral Necrosis (Румъния), Upyr, Axecutor, A-moral, O.H. Sea of Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото Burgas Death Fest. 
Припомняме, че сърфистът Красимир Гюров почина на 17 май тази година след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите на Краси организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии. Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.