Само за младежи: отварят ателиета по изкуства

Мисия Пловдив

10-07-2014, 07:42

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще се занимават с медийно изкуство, рисуване, танци

В Пловдив стартира проект „Ателиета по изкуства”. Той е за младежи, които искат да опознаят и да се занимават с различни изкуства. Талантите ще се усъвършенстват в областите на медийното, изобразителното и танцовото изкуство. 50 деца от 14 до 16 години ще бъдат разпределени в ателиета:

1. По «Медийно изкуство – TV студио-START-UP», участниците ще имат възможността да се обучат и покажат таланта си като журналисти, видео редактори, актьори, фотографи и дори професионални водещи  с увереност на сцената, да не се страхуват да говорят публично, като използват знанията на изкуството на  словото

2. Ателие  «Изобразително изкуство»-  младежите ще усвояват  изкуството рисуване, ще усъвършенстват своя талант, ще развиват своя усет за естетика, ще се докоснат до творци, за да стимулират и амбицират собственото си развитие.

3. Ателие  «Съвременни Танци» –младите хора ще придобият технически умения, ритмичност, артистичност, ще се запознаят с композиционната структура и хореографска идея на танца, ще развиват способности за завладяване на публиката, използване на оригинални похвати и инновации. Дейностите ще дадат шанс за изява на млади хора да се занимават с творческа дейност в съвременното танцово изкуство, като превантивна мярка срещу застоелия начин на живот, агресията и др.

Проектът се реализира от фондация „Безгрижно детство” и образователният център към нея.