Осъдиха наш ром травестит и фамилията му за проституция във Франция

Принуждавали българи да проституират

Присъди от четири до седем години затвор бяха произнесени от съд в Марсилия, Южна Франция, срещу шестима членове на българско ромско семейство, обвинено, че принуждавало седем свои сънародници да просят и да проституират, съобщи БЛИЦ. След половинчасови разисквания 46-годишният лидер на клана Йордан Христов е осъден на 7 години затвор. Съдът произнесе осъдителна присъда и за съпругата на Христов, която е осъдена на пет години затвор.

Присъда е наложена и на двамата й синове - шест и четири години затвор. Единият е отговарял за млада проститутка, която срещнал в България, също така проституирал, преоблечен като жена.

Именно жалбата на младата жена през юни 2013 г. сложи край на дейността на семейството, което беше задържано през юли миналата година в лагер в Марсилия, където живеело заедно с жертвите си.

Оттогава шестимата ответници са в затвора и съдът реши днес да останат зад решетките. Освен това им беше наложена окончателна забрана за достъп до територията на Франция и конфискуване на иззетите им авоари.