Държавен имот в "Беломорски" - частен?

Мисия Пловдив

10-07-2014, 11:40

Снимка:

Google Maps

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Теренът е с площ 10,640 декара и в момента се използва за стопански двор

Само с 18 гласа „за” общинските съветници гласуваха по точка, с която Община Пловдив иска безвъзмездно да й бъде прехвърлен 10 декара имот от държавата. Парцелът се намира в кв. "Остромила-Беломорски" и е част от благоустройството на града. Предложението на кмета Иван Тотев бе на терена да се построи детска градина.

Минути преди гласуването обаче жена, представител на наследниците на имота, поиска думата и обясни, че всъщност теренът е частна собственост от 1998 година. От думите й стана ясно, че по това време е заведено дело, което е спечелено от частно лице. „Затова има влязло в сила съдебно решение, но то не е отбелязано в кадастралната карта и затова имотът продължава се води държавен.”, каза дамата. Тя обаче не предостави нужните документи, удостоверяващи собствеността на имота, затова първа ще стане ясно частен или държавен е той.

Мирослава Сукарева – директор на Дирекция "Общинска собственост", обясни, че приемането на точката няма да промени собствеността на имота и ако мястото е частно, то няма да бъдат предприети по-нататъшни мерки.

В крайна сметка решението не бе прието от местния парламент.

Теренът е с площ 10,640 декара и в момента се използва за стопански двор. Като мотив за внесеното предложение бе решаването на проблема с изграждането на детски заведения. Набляга се и на правилното подбиране на терените за тях. Припомняме, че общината има разработена програма на стойност 18 милиона лева за строителство на нови ясли и градини.