След 30 години ще учим нови езици с гълтане на хапче

Известният футуролог Никълъс Негропонте предрича, че до 30 години хората ще започнат да учат чужди езици чрез простото поглъщане на специално хапче, пише в. "Дейли мирър".

В близко бъдеще всякаква информация ще може да бъде предоставяна на мозъка чрез храносмилателния тракт и съответно кръвния поток. Таблетките ще заменят очите в много области, твърди основателят на Медийната лаборатория на Масачузетския технологичен институт.

Видният футуролог направи своето стряскащо предсказание в рамките на беседите TED Talk в края на своето клипче, качено в
Ютюб, пише БТА.

"В не много далечно бъдеще ще можем да глътнем хапче, и да научим английски. С друга таблетка пък ще усвоим творчеството на Шекспир. Хапчетата ще пренасят информация през кръвоносната ни система и техните различни съставки ще се депозират на правилните места в мозъка", вещае експертът.

Никълъс Негропонте от 30 години прави шокиращи предсказания за развитието на науката и техниката. Някои от тях днес са реалност, въпреки че навремето изглеждаха налудничави. Негропонте предсказа промените в областта на видеото и телевизията, в развитието на дигиталните и безжичните технологии. В последната си беседа той припомни най-важните от тях.