Поморийските двойки с куп награди от републиканскoто по танци

Отново абсолютни национални шампиони са представителите на звездния клуб – Станимир Статев и Елена Севастиянова

Децата от клуб по спортни танци „Поморие” се завърнаха от Албена още по-амбицирани за покоряване на нови върхове.

В курортния комплекс за поредна година се проведе Държавен шампионат 1ви ранг, както и Държавно първенство 2 ранг. Паралелно с тези два турнира, през третия и четвъртия ден, се състоя и Международен турнир от веригата на WDSF. Международно жури от 11 държави следеше за изпълнението на танцовите двойки, което гарантира за безпристрастността на оценяването.

При деветгодишните абсолютни шампиони на България са Давид Абрашев и Нанси Панайотова, които спечелиха не само всички дисциплини на Държавното първенство, а и всички първи места на Международния турнир. Равносметката за тях е 6 златни медала, което е един от най-големите успехи, постиган до сега от поморийска танцова двойка.

Борис Савов и Карина Венева спечелиха титлата вицешампиони  в стандарта на шампионата и бронз в латиното на международния турнир. Стелиян Николов и Гергана Велкова се класираха на финалите в двата вида танци, което е безспорен успех за най-малката и новосформирана танцова двойка на КСТ „Поморие”.

Отново абсолютни национални шампиони са представителите на звездния клуб – Станимир Статев и Елена Севастиянова. Двойката взе златото на Държавното първенство 2ри ранг и спечели два сребърни медала от Международния турнир.

Никола Илиев и Радина Бакърджиева грабнаха бронза в клас 13Ц и 5-то място на финала в юношите младша възраст стандартни танци. Отново голям успех и златни медали за Кристиян Диамандиев и Десислава Трифонова в клас 15 Б латино танци. Добри Петров и Лора Трендафилова бяха на финал в майсторския клас „А“.

Възпитаниците на треньорите Явор Вълчев, Мария Андреева и Никола Абрашев получиха заслужен отдих до средата на този месец, когато започват подготовката на предстоящите състезания.