Саунд на френски връзки в Созопол

Бургас Лайф

10-07-2014, 15:27

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Регата "Света Марина" дава старт на празниците на Созопол

Фанфарен оркестър от френски музиканти ще поддържа празничното настроение през  всички дни от програмата на община Созопол, посветена на празниците на града.

Оркестърът е гост на Созопол по покана на посолството на Франция у нас. Според предварителната информация за музикантите, репертоарът им е толкова богат, че няма да се повтори нито едно парче по време на техните изпълнения. Жителите и гостите на Созопол ще имат възможност да се насладят на тяхната музика, като концертите ще бъдат на сцени в Новия и Стария град.

Любителите на класическа музика ще имат възможност да се насладят на популярни откъси от опери и други класически произведения , на изискан концерт, който ще се проведе на 16 юли,сряда от 18.30 часа нса импровизирана сцена до най- новия символ на Созопол- средновековната аламана в центъра на града. От 20.00 ч. на сцената на Амфитеатър „Аполония” ще започне концерта на оркестър „Канарите”.

Празничният концерт на 17 юли-Деня на Созопол ще започне с официалното удостояване на проф. Димо Димов и Маргарита Димитрова със званието”Почетен гражданин на Созопол”. Дони и Нети ще забавляват жителите и гостите на града до 22.00 ч., когато небето над Созопол ще бъде озарено от мощна заря.

С голям интерес се очаква второто издание на конкурса за красота „Мис Созопол”, който се провежда под егидата на кмета Панайот Рейзи. Специално за конкурса в България ще пристигне мисис Флорида Антония Уилсон, която заедно с мисис България Малина Димитрова, шоумена и писател Любен Дилов-син и любимецът на тийнейджърите Криско ще бъдат журито, което ще избере новата мис Созопол. Водещ на светското шоу ще бъде Руслан Мъйнов.

Вечерта ще завърши с концерт на Криско и dj Диан.