Трей Сонгз оглави "Билборд"

Певецът се изкачи в класацията заради албума си

Ар енд би певецът Трей Сонгз оглави класацията на "Билборд" за албуми с диска си "Trigga", от който са продадени 105 000 копия през първата седмица след пускането му в продажба, сочат данни на "Нилсен СаундСкан", предаде БТА.

Албумът на британския певец и композитор Ед Шийран "X" слезе на втора позиция, след като миналата седмица бе начело в класацията. От диска сега продадени 53 000 копия, а през дебютната му седмица в чарта - 210 000 копия. Друг британски певец и композитор - Сам Смит, също слезе едно място надолу в чарта и зае трета позиция с диска си "In the Lonely Hour", от който сега са продадени 45 000 копия.

В челната петица са още южнофриканската метъл банда "Сийдър" с диска си "Isolate & Medicate", който зае четвърто място, и саундтракът на анимацията "Замръзналото кралство" на "Дисни", който е на пето място. Саундракът на "Замръзналото кралство" 29 последователни седмици е в челната петица на чарта.

Песента на Сам Смит "Stay with Me" пък е начело в класацията за дигитални песни, след като е била свалена 185 000 пъти от интернет. На второ място за втора поредна седмица е канадската банда за реге фюжън "Меджик" с "Rude", която е била свалена 180 000 пъти.