Областният информационен център в Кюстендил ще работи още 11 месеца

Областен информационен център (ОИЦ) - Кюстендил, създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ", ще продължи своето функциониране до 12 юни 2015 г. С решение на Комитета за наблюдение на оперативната програма продължителността на проекта беше увеличена с 11 месеца. Това съобщи днес пред медии управителят на ОИЦ - Кюстендил Любомира Велинова, която обобщи реализираните от Центъра дейности.

От стартирането през 2012 г. досега екипът на ОИЦ - Кюстендил е провел общо 116 събития. Общият брой на участниците в тези събития е 2224. Актуални възможности за кандидатстване по оперативни програми, пътят на успешния проект, научени уроци и реализирани добри практики през изтичащия програмен период 2007-2013 г., както и приоритети и възможности за финансиране през новия програмен период са само част от темите на проведените събития, информираха от ОИЦ-Кюстендил.

Любомира Велинова съобщи пред медиите, че сред предстоящите дейности на Областен информационен център - Кюстендил е провеждането на информационни кампании и изнесени приемни в общините на област Кюстендил, както и участието в общи инициативи на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.