Джордж Клуни ще съди медия

Бил бесен заради измислена статия във водещ вестник

Актьорът Джордж Клуни осъди "напълно измислената" статия на британския ежедневник "Дейли Мейл", че бъдещата му тъща не е съгласна със сватбата.
Според него медията проявява пълна "безотговорност", с твърденията, че бъдещата му тъща не е съгласна с брака, защото изповядва вярванията на друзите. Ал Аламуддин е с ливански корени.

Вестникът публикува напълно измислена история, че майката на годеницата ми се противопоставя на брака ни поради религиозни причини. Твърди, че тъщата разказала на "половин Бейрут", че е против сватбата", казва Клуни.

"Майката на Амал не изповядва вярванията на друзите. Тя не е била в Бейрут откакто с Амал имаме връзка и по никакъв начин не се противопоставя на брака ни", заяви той. "Безотговорността да използваш религиозни различия, където няма такива, е най-малкото невнимателно и много опасно. Имаме роднини по цял свят. Мисълта, че някой ще разпали която и да е част от света само, за да продава вестници, трябва да бъде криминализирана", продължава актьорът.

Амал Аламуддин напуска Ливан и се премества със семейството си във Великобритания по време на Ливанската гражданска война през 1975-1990 г. Тя има британско гражданство и е адвокатка, специалистка по международно прави и човешките права, пише Lifestyle.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен