Гугъл vs Лекар

Животът

11-07-2014, 09:00

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Все повече използват мрежата при проблеми със здравето

Все повече млади момичета търсят съвет от „Гугъл” при здравословен проблем, сочи европесйко пручване. До лекарския кабинет се стига ако самоволното поставяне на диагноза по публикациив интернет се окаже невъзможно.

Една трета от жените между 18 и 24 години се срамуват да говорят за конкретно свое заболяване пред личния си лекар. Интернет пространството се оказва по-удобно. Здравните форуми преливат от информация за медиканти, симптоми и съвети за справяне с всевъзможни проблеми със здравето.

Оказва се, че младите жени са три пъти по-притеснени да споделят на лекар за своето здравословно състояние в сравнение с дамите, прехвърлили 50-те, сочи още проучването. Близо 60 на сто от запитаните редовно използвали виртуалната мрежа, за да разберат повече за заболяването, от което се съмняват, че страдат.

Така повечето жени се колебаят над месец преди да решат да посетят личния си лекар за консултация. Друго изследване пък показва, че хората, които прибягват до самолекуване с помощта на Интернет, са по-подарливи на хипохондрия.