Лазаров: Исках да играя в Локо и без пари

Феновете ме изгониха от Лаута, в момента няма футболист, който да поведе отбора, смята бившият капитан

Капитанът на Локо (Пд) от миналия сезон Здравко Лазаров даде обширно интервю пред "7 дни спорт", в което обясни защо си е тръгнал от клуба.

Ето част от по-интересното изказване на Електричката:

Отидох на първата тренировка при новия треньор Неделчо Матушев. Той ми каза, че ме иска в отбора, но феновете не искат да продължа да играя за Локомотив.

Кого да питам, за да ми обясни? Няма кой. Не се знае кой е началник, кой какъв е изобщо. Питах и Матушев, той също не знаеше нищо. Локомотив е затворена страница за мен.

Аз съм амбициозен човек. Казах на Матушев, че ще остана и ще помогна дори и без да получавам заплата. В последните две години в Локомотив играх за без пари, честно казано. Мен финансите не ме интересуват. Исках да има отбор, който да се бори за нещо. Сега, когато няма средства и отбор, за какво можем да се борим...

Жалко е за българския футбол, защото Пловдив е много футболен град. Футболът ни ще загуби много без тези два отбора. Локомотив и Ботев заслужават да имат добри отбори, които да играят хубав футбол и да побеждават.

Според мен двата тима ще разчитат на домакинствата си. Локомотив основно на това ще се крепи, както и на публиката си, която знаем каква атмосфера създава на „Лаута“. Срещу Лудогорец, Литекс и ЦСКА ще е най-трудно.

От тези младоци, които са в Локомотив (Пловдив), не виждам такъв, който може да поведе отбора през този сезон.