Вили: Не съм се отказал от Ботев, готов съм

След толкова време извън терените бих подходил с изключителна амбиция, призна специалистът

Спряганият за нов треньор на Ботев Велислав Вуцов обясни пред „Меридиан Мач“ ситуацията около претворите с „жълто-черните“.

„Изобщо не съм коментирал официална оферта. Имах първоначални разговори, в които изразих своята готовност да започна работа в Ботев. В нито един момент не съм отказвал на тима. Там има хора, които преценяват какво да правят след напускането на Любо Пенев. Аз не се притеснявам от трудностите и след толкова време извън терените бих подходил с изключителна амбиция", обяви Вуцов пред „Меридиан Мач“.

Той е имал готовност да води „жълто-черните“ още в снощния мач реванш с Либертас (Сан Марино). В крайна сметка обаче бившият президент на клуба Юли Попов е изразил мнение пред Иван Джиджев и Тервел Златев, че в тази тежка ситуация нямало нужда да се харчат средства за „външен“ човек.

Самият Марин Бакалов, който бе записан пред УЕФА като треньор за снощния двубой, до последно не може да е сигурен колко време ще продължи да изпълнява тези функции.

След завръщането на състава в България ще има нови разговори с ръководството, след които ще има повече яснота около бъдещия треньорски екип, който ще води Ботев на старта на шампионата.