Дете и велосипедист блъснати от коли на пътя

Няма опасност жа живота на пострадалите, инцидентите са станали в Стара Загора и Казанлък

Дете на 11 години е било блъснато от автомобил на ул. „Капитан Петко Войвода” в Стара Загора снощи. Това съобщава днес МВР Стара Загора.

Около 19.00 часа лек автомобил „Ауди”, управляван от мъж на 48 години от Стара Загора не пропуснал пресичащото пътното платно момче от Стара Загора и го ударил. В резултат на пътния инцидент детето паднало на пътното платно. Откарано е в Спешен център където е прегледано и настанено за наблюдение, без опасност за живота. Пробата на водача за употребата на алкохол е отрицателна.
Час по-късно на ул. „Ген. Драгомиров” в Казанлък, в посока запад –изток се е движил лек автомобил „ВАЗ”, управляван от 73 годишен водач от Казанлък. По време на движенето си шофьорът навлиза в кръстовище с кръгово движение, се спазва знак „стоп” и отнема предимството на навлезлия в него велосипедист на 56 години от Казанлък. За да избегне удара в автомобила, велосипедистът пада на пътното платно и получава фрактура на шийката на тазобедрена става. Настанен за лечение, без опасност за живота. Пробата на шофьора за употребата на алкохол също е отрицателна.