Пълнолуние в Козирог: Нови пътища и нови правила

Хороскоп

11-07-2014, 23:40

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Пълнолунието настъпва в събота, 12 юли, в 14,25ч. Супер Луна ще блести в небето през почивните дни.

 Това явление се наблюдава когато Луната по време на Пълнолуние се намира в перигей - най близката и позиция до Земята. Визуално изглежда  по близка и ярка от обичайното, което е и причина това явление да придобие гражданственост като Суперлуние. Освен красива, супер Луната може да бъде и опасна, тъй като се превръща в мощен гравитационен фактор, влияещ по-силно от обичайното Пълнолуние върху процесите на Земята и често отбелязва периоди на повишена сеизмична активност, наводнения и други природни бедствия.

Луната, както знаем влияе изключително силно и на емоциите ни, които през почивните дни ще кипят като в тенджера под налягане. Това Пълнолуние  включва за последен път конфигурацията на Големия космичен кръст, образуван от Слънцето, Марс, Юпитер, Плутон и Уран, който цял сезон създава напрежение в разнообразни сфери на обществения и личния ни живот. Като за последно, то ще задейства процеси, в които ще станем свидели на радикализъм и взривоопасни ситуации в пряк и преносен смисъл. Причините - неразрешени в миналото противоречия и кризисни фактори,останали до момента извън полезрението ни. Проблемите от февруари, март и април отново могат да ни напомнят за себе си, а кардиналналната енергетика на задействаните от конфигурацията зодиакални знаци, подсказва необходимост от коренни изменения или разпад там, където те не могат да бъдат осъществени. Затова бъдете подготвени още през следващата седмица текущите ситуации в живота ви да претърпят обрат и да поемат по нови направления.

Отдавна назряващ разрив в обществени и лични взаимоотношения може до достигне до финалната си фаза. В личния живот ще трябва да намерим баланса между семейните и обществените /професионалните/  ангажименти. Проблеми ще поражда обменът с авторитетните фигури,  което може да има негативен ефект върху личната ни самооценка. Не допускайте това да става причина за поява на студенина и безразличие в личните взаимоотношения. Те поне сега имат подкрепата на Марс и Венера, които ни обещават взаимност и разбиране, стига да пожелаем да намерим общ език с  хората, на чието присъствие в живота си държим.

Въпреки напрегнатия емоционален фон, периодът може да бъде и изключително ползотворен за онези, които успеят да овладеят прилива на емоции и се въздържат от спонтанни постъпки.Възможно е тези дни да ни изправят пред трудни решения, но и съдбата ще бъде достатъчно благосклонна да ни даде ясни ориентири за тях. Дори да не са съвсем привлекателни, те със сигурност са верни и указват правилния път. Вероятно ще ни се наложи да отстъпим, да направим компромис, или да се съгласим с не дотам изгодни за нас условия, но пък така ще успеем да оттласнем от мъртва точка  ситуации, които продължително време са отнемали от енергията ни. Пълнолунието винаги ни предоставя възможност за осъзнаване и сега можем да узнаем и разберем онова, което до момента по една или друга причина не сме успели. Бъдете общителни и открити за взаимодействие и позволете на обстоятелствата да ви посочат правилните решения.

Успех!