5000 евро за социални предприемачи

Изтича срокът за стипендии по програмата Social Impact Start Eastern-Europe

На 15 юли 2014 изтича срокът в който социални предприемачи могат да кандидатстват за стипендия по програмата Social Impact Start Eastern-Europe. Програмата е предназначена за социални предприемачи с идеи за бизнес.
Програмата Social Impact Start Eastern-Europe е отворена за граждани на Чехия, Полша, Унгария, България и Русия. Кандидатите могат да спечелят 5000 евро и да се включат в обучителна програма, която се провежда в Impact Lab в Берлин, Германия.
Изискванията за кандидатстване са за гражданство в една от петте страни - България, Полша, Русия, Унгария, Чехия. Бизнестъ трябва да е насочен към ясно идентифициран социален проблем във вашата страна или на глобално ниво. Необходимо е идеята да е иновативна, с мотивация за случване на промяната. Очакваният ефект трябва да е по-голям от същестувващите алтернативи. А също и идеята да е устойчива и да има потенциал за разрастване.
Конкурсът е организиран от Social Impact GmbH и се подкрепя от SAP AG. Повече информация, както и формата за кандидатстване, можете да намерите на следния линк: http://socialimpactstart.eu/sis-ee