Вегетарианците били по-добри любовници

Хормонът скача от марули, а не от пържоли

Хората, които се хранят с плодове и зеленчуци, правят по-добър секс, категорични са учени от Калифорния. Те установили, че мъжете, които не вечерят с пържоли, а похапват само продукти с растителен произход, се представят много по-добре в спалнята от момчетата, които са почитатели на мезетата.

Това е така, защото някои зарзавати, които консумират вегетарианците, влияят на хормоналните нива и подобряват многократно сексуалната активност.

Дълго време противниците на мръвките бяха смятани за по-пасивни в леглото, но според новото изследване качеството на интимните ласки при любителите на зеленчуците е доста по-високо.

Изследователите открили изненадваща връзка между фитоестрогените и поведението на група примати, които се хранели с листа. Учените наблюдавали сходните до човека животни в национален резерват в Уганда и внимателно следели поведението им към другия пол.

Оказало се, че растителните агенти подпомагат центровете в мозъка, отговарящи за ухажването и оплождането.

Учените забелязали още, че приматите, които се хранели с растения, съдържащи фитоестрогени, имали по-високи нива на половите хормони. А това автоматично карало маймуните да правят секс по-често.

Новото изследване развенчава окончателно мита, че мъжете, които се хранят с марули, са лоши любовници. Учените даже отбелязват, че представителите на силния пол, които консумират много месо, определено не са отличници в спалнята./Новинар