Гриша Ганчев се настанил в офиса на Цветан Василев?

Бизнесменът се целел в някои от по-атрактивните активи на фалиралата икономическа структура на Василев - като групата "Петрол"?

Бизнесменът Гриша Ганчев се е настанил в офиса на Цветан Василев на 12-я етаж в сградата на бул. "Цар Борис" 159, твърдят източници на в. "Труд", цитирани от Дарик нюз.

Според информация на служители от същата сграда Ганчев привиквал директорите, управителите и собствениците на фирмите от обкръжението на Василев с предложението да му предадат управлението или да му прехвърлят фирмите, използвайки суматохата около последното развитие на събитията.

Бизнесменът се целел в някои от по-атрактивните активи на фалиралата икономическа структура на Василев - като групата "Петрол". Преди няколко месеца Ганчев беше избран за член на управителния съвет на "Петрол" АД и вече е започнал да променя седалищата и адресите на управление на дъщерните дружества на "Петрол" от Варна и София в гр. Ловеч. Например на 3 юли в търговския регистър е вписана промяна на седалището на "Варна Сторидж" ЕООД от морския град в Ловеч, като адресът на фирмата е в хотел "Ловеч", който е собственост на Ганчев.

Според запознати с делата на Гриша Ганчев следващата му цел била да придобие всички дялове в "Литекс Моторс", което дружество осъществява съвместния му бизнес с Василев, свързан с производството на автомобилите "Грейт уол".