Джъстин Тимбърлейк натресе космическа глоба на бургаска бензиностанция

Животът

12-07-2014, 11:05

Снимка:

©popupcity

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Бензиностанция в бургаския ж.к. „Славейков" „изгърмя" с 9000 лева акт, но после го обори в съда. Служителите на заведението там слушали песен на Джъстин Тимбърлейк. „What Goes Around" звучало, докато инспектор в дирекция „Авторско право и сродните му права" при Министерство на културата влязъл на проверка. Той чул и още един музикален хит - I Follow Rivers на Lykke Li.

Проверяващият изискал документи от управителя на бензиностанцията за сключени договори с авторите на произведенията. Инспекторът чинно записал в протокола двете музикални парчета, които звучели. Бензиностанцията нямала договор и с организацията за колективно управление на авторски права „Музикаутор", която представлявала NOWELS RICHARD W JR - композитор и автор на текста, член на американското дружество ASCAP, както и YTTLING BJORN DANIEL ARNE- композитор и автор на текста, член на шведското дружество STIM, пише Флагман. Заради тези две песни трябвала да има и договори и с HILLS FLOYD NATHANIEL - композитор и автор на текст на Timlerlake. Актът на бензиностанцията бил връчен в началото на тази година.

От бензиностанцията обжалваха акта в Бургаския районен съд и спечелиха делото. По време на заседанията бе засегнат и въпроса - има ли заповед за такъв вид проверки да се използва конкретния софтуер. Съдът намери, че извършването на нарушението не доказано по безспорен и категоричен начин, поради котето наказателното постановление следва да се отмени като издадено в нарушение на материалния и процесуалния закон.