Хубаво е - за децата

Увеличават процедурите по физиотерапия и рехабилитация в звеното по спортна медицина

От началото на юли месец се увеличава двойно броят на процедурите по физиотерапия и рахабилитация за деца, страдащи от Детска церебрална парализа и гръбначни изкривявания в звеното по "Спортна медицина" в Медицински център III в ж.к. "Меден рудник".

До сега децата, страдащи от ДЦП имаха право на едно месечно направление за физикална рехабилитация, което включваше 10 - дневни процедури. В резултат на политиката на Община Бургас, насочена към развитие на спорта и повишаване обема на предоставяните медико-социални услуги, през тази година от общинския бюджет бяха осигурени финансови средства, с които е увеличен щата на звеното с още една бройка - рехабилитатор.

По този начин се осигури възможност за увеличаване обема на предлаганите здравни услуги с още една, която в случая е насочена към деца, страдащи от Детска церебрална парализа и гръбначни изкривявания. Сега бургаските деца могат да получат при представяне на направление за физиотерапия и рехабилитация още 10 допълнителни процедури, което означава, че срещу едно направление ще получи 20 рехабилитационни процедури.

С отпускането на средства от Община Бургас стана възможно да бъдат намалени цените на задължителните медицински прегледи при спортистите, а за най-малките те вече са безплатни.

Новият ценоразпис вижте ТУК. Звеното по "Спортна медицина" към структурата на "Медицински център III - Бургас" бе разкрито през май 2012 г. с цел да предоставя специализирани медицински услуги за всички спортисти при равнопоставени условия.