По-рано от предвиденото: Откриват до дни пътен възел "Българово"

След седем години очакване жителите на няколко общини и села най-после се приближават до областния център

Още този вторник, на 15 юли,  пътен възел "Българово", който беше очакван повече от седем години от хиляди жители на Бургаска област и туристи от вътрешността на страната ще бъде официално открит.

Това е изтегляне с 15 дни по-рано от предварително обявения срок за завършването на проекта, от който се очаква освен инфраструктурни облекчения да има и големи икономически ползи.

В пиковия летен период, задръстванията в Бургас за туристите от страната могат да бъдат избегнати.
До две седмици столичани и гости от вътрешността на страната, които ще тръгнат за Южното Черноморие ще имат възможността да избегнат тежкия автомобилен трафик във града. Това ще стане с откриването на новата детелина "Българово" на автомагистрала "Тракия".
Отварянето на главната артерия за две общини и още два града в Бургаска област ще даде възможност на туристите, идващи по магистралата с автомобили да си спестят поне час от пътя за Слънчев бряг. Те ще могат да минават през град Българово, вместо през областният център.
За бургазлии също предстоят сериозни авто облекчения. Пътят до градовете Камено и Българово ще бъде значително съкратен. Сега по магистралата от Бургас до двата града се пътува около 30 минути, при висока скорост. До две седмици обаче с разкриването на новата детелина до там ще се ходи за по-малко от 10 минути, както и до Българово.