Смях за милионна публика гледаме на летния театър в Бургас

Бургас Лайф

12-07-2014, 11:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

W.A.S.P. разтърсват Летния театър

Слушаме хитовете на ABBA в Летния театър

Звездите от най-популярната руска игра Клуб на веселите и находчивите са избрали Бургас за първото си представление в България. Висшата лига на КВН ще разсмее публиката на 22 юли, от 20:00 часа, в Летния театър на Бургас.

Ден по-късно, на 23 юли КВН ще изнесе концерт и на стадиона в Поморие, от 20:30 часа. 

Това е прецедент в 53-годишната история на хумористичната игра, в която в Русия се включват над 1 милион души – студенти, служещи в армията, работници в заводи и обикновени граждани.

Освен в Русия, КВН се играе още в Израел, Германия, САЩ, Канада и Австралия, а отборите в нея имат една единствена цел – да разсмеят журито и зрителите.
Първите концерти в България се провеждат с благословията на бащата на КВН - Александър Масляков, който е позволил звездите от Клуба на веселите и находчивите да гостуват в Бургас и Поморие. В родината на Масляков телевизионното шоу е със статут на национална игра и се излъчва по тамошния „Първи канал“. Рейтингът на КВН няма конкуренция – играта привлича пред телевизионните екрани над 5 милиона зрители. Сред почитателите на Клуба на веселите и находчивите са и първите мъже на Русия. На честването на половинвековния юбилей на играта, президентът Владимир Путин дарява Дом на КВН, който става резиденция на клуба, защото има концертна зала и репетиционни. 
Да се гледа някое от шоутата на КВН в Русия е повече от трудно, понеже билетите се изкупуват за часове. В Бургас, цените на ценните късчета хартия, могат да накарат руснаците да се усмихват, защото са доста по-изгодни отколкото в родината им. Билетите са на цени от: 40, 50, 60 и 70 лева. 
На 22 юли от сцената на Летния театър и на 23 юли на стадиона в Поморие, шеги ще пускат трите най-популярни отбор), участвали в играта. С други думи зрителите ще се насладят на висш пилотаж в руския хумор Ще видим Дмитрий Кожома и Иван Пышненко, които представят отбора от Москва – “Станция Спортивная”. Това е и командата, която се радва на най-голяма популярност сред младите руснаци. „Станция Спортивная” са се изкачвали на първите места в лигата цели 5 пъти. Втората команда е от Сибир – „СОЮЗ”. Участниците в нея забавляват своите фенове с песни, танци и актьорски умения, като не пропускат да пародират известни лица. Третата команда е Пятигорск.