Мързелувайте, защото е полезно!

Животът

13-07-2014, 09:35

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Лишени от своята доза почивка, тялото, мозъкът, емоциите, духът, страдат и губят баланса си

Приятели, съвсем отговорно и сериозно ви заявяваме, че трябва да мързелувате!

Безделието е много важно нещо и никой не бива да го пренебрегва. И колкото и скандално да ви звучи, ще ви кажем, че бездействието е страшно необходимо, за да си свършите работата. Качествено!

Защо ли? Поради много причини, но една от най-важните е фактът, че безделието върви ръка за ръка с мечтаенето, пише beu.bg!

Именно миговете на нищоправене са и миговете, в които всъщност, правим много важни неща. Тогава си даваме така необходимата ни глътка спокойствие и време, за да преосмислим живота си, да се фокусираме върху цялостната картина, а не в ежедневните бумащини, да си поставим нови цели. Все важни неща, не мислите ли?

Лишени от своята доза почивка, тялото, мозъкът, емоциите, духът, страдат и губят баланса си. А спокойствието, което ми дава леността, е много важно, за да презаредим.

Замислете се само, Нютон прави революция в науката, благодарение на една ябълка, паднала върху главата му докато си почива. И не само - толкова много гениални идеи се раждат на бял свят в мигове на почивка или сън. Това не е случайно. Това не е и плод на чист мързел...

Защото след тежък труд и старание много често резултатите разцъфват в момент на почивка!

Не забравяйте това приятели и не забравяйте да си позволявате „лукса“ да си починете. Защото е важно, много важно!