Израел ще предприеме сухопътна военна операция в Газа

"Въпросът е не "дали", а "кога" ще се проведе сухопътната операция в ивицата Газа"

"Няма начин Хамас и другите терористични организации, които са се настанили в Газа, като Ал Кайда, Мюсюлмански братя, Хизбула, новата иракска терористична организация (ИДИЛ) да се съгласят с пътя на водене на преговори", това каза в интервю за Фокус посланикът на Израел за България Н. Пр. Шаул Камиса Раз. "И за съжаление в близкото бъдеще, колкото повече се задълбочава насилието, няма да има алтернатива, освен влизането на сухопътни войски в Газа и такива действия са с много висока степен на вероятност." 

По думите му, Израел е готова за провеждането на сухопътна операция: „Силите са концентрирани и подготвени и тук въпросът не е дали ще има сухопътна операция, а кога ще бъде тя”. Той допълни, че провеждането на такава операция е единственият начин да бъдат унищожени и ликвидирани терористичните инфраструктури на Хамас и най-вече тези, които се намират под земята.

Той посочи, че въпреки всичко Израел разглежда всякакви други варианти за избягване на подобен сценарий. „Това вече ще бъде война, така че Държавата Израел предпочита да не се стига дотам и ще направи всичко възможно за намирането на всяка друга форма на процес и ще разгледа всяка алтернатива за разоръжаването на Хамас, за да се намали опасността за държавата ни, защото на Израел й омръзна да се бие срещу Хамас в този убийствен ритуал през годините”, каза Н. Пр. Шаул Камиса Раз.