ПловдивУтре: 14 юли

Мисия Пловдив

13-07-2014, 18:48

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Виж какво ще се случва в Пловдив утре

Пресконференция за университетското обучение по богословие организира утре в Катедра „Теология“ към Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Срещата с представителите на медиите и обществеността ще се проведе от 13:00 ч. в зала „КОМПАС“ на Ректората на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен“ №24. На нея ще бъде изразена загрижеността относно съдбата на академичното обучение по богословие в България в контекста на актуалните опити то да бъде компроментирано в полза на лични амбиции и в отклонение от принципа на хармонично сътрудничество между Държава и Църква, уточниха от Катедра „Теология“.

Ваня Добрева – председател на парламентарната комисия по наука и образование, и Кирчо Атанасов – член на комисията, ще представят в Пловдив ЗИД на Закона за професионалното образование и обучение, окончателно приет в петък от  42.НС. Събитието ще се състои в понеделник от 11.00 часа в Пресцентъра на Международен панаир – Пловдив.

По същото време в 106 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа искането на Окръжна прокуратура - Пловдив за отстраняване от длъжност по реда на чл. 69 от НПК на Райна П., кмет на район „Централен”. Срещу нея са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив.

Виж кои улици ще мият в понеделник ТУК!