Правителството на Орешарски е решило да унищожи тихомълком цялото българско Черноморие

НАБЧ обвини правителството в чудовищен план за унищожаване развитието на морските общини

Правителството на Орешарски е решило да унищожи тихомълком цялото българско Черноморие, преди да си отиде завинаги, твърдят от Национална асоциация „Българско Черноморие”.

В разпространено писмо до медиите, от НАБЧ казват, че в последните дни от живота си правителството е задействало чудовищен план за заграбване и унищожаване на поминъка на морските общини и нейните жители. "В последните дни от живота си правителството задейства чудовищен план за заграбване и унищожаване на поминъка на морските общини и нейните жители. В момента трескаво тече подмолна реализация на унищожителния план за създаване на Национален Парк "Българско Черноморие", пишат в писмото от асоциацията.

"След като в края на миналия месец и трите обществени обсъждания се провалиха, а правителствените емисари бяха изгонени от народа, идеолозите на пъкления план нагло подновяват обществените обсъждания. Срещите по места са насрочени тайно и бързо, само три седмици след грандиозните провали", допълват от там.

"Подготвени са само 4 обсъждания, подредени в 4 последователни дни. Първото обществено обсъждане от "поправителната сесия" е насрочено за 14.07.2014 г. в Созопол, на следващият ден - 15 юли е обсъждането в Бургас, на 16-ти в Балчик и на 17-ти във Варна", пишат от асоциацията.

"Заявяваме за пореден път, че зад проекта с помпозно име Национален Парк "Българско Черноморие" стоят поредните интереси на олигарсите. Вместо бързайки да спасяват финансовата нестабилност и държавата, които бяха разклатени от същите тези олигархо-политически кръгове, правителството бърза да обслужи за последно с царски дар своите послушни олигарси", заявяват от "Българско Черноморие.