Ангела Меркел опроверга твърденията, че ще подава оставка

Няма да става генерален сектетар на ООН

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма намерение да подава оставка предсрочно и ще оглавява правителството до изтичане на мандата му през 2017 г., предаде ИТАР-ТАСС.
Агенцията се позовава на интервю с Меркел, излъчено от Втори канал на германската телевизия Цет Де Еф. "Имам желание да работя добре през целия срок на пълномощията, а после ще видим", заяви германският канцлер. По този начин тя опроверга медийни информации, че скоро щяла да подаде оставка. Меркел каза още, че не се кани да заеме поста генерален секретар на ООН. "Това със сигурност няма да стане", каза тя в отговор на въпрос. Запитана какво си пожелава за рождения си ден (17 юли), Меркел отвърна: "Да остана здрава и да мога да правя онова, което ми харесва".

В неделя Ангела Меркел присъства на финалния мач от световното футболно първенство в Рио де Жанейро, когато германските национали спечелиха срещу аржентинците с 1:0 и станаха световни шампиони. Междувременно тя разговаря и с руския президент Владимир Путин, който участва в церемонията по предаване на правата за провеждане на световното първенство по футбол от Бразилия на Русия.