„Свети Никола“ се класира за финала по плажен футбол в Бургас

Спорт

14-07-2014, 13:01

Снимка:

Марин Боянов /личен архив/

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шест отбора по плажен футбол в надпревара за Купата на кмета

Бургас домакин на финалите по плажен футбол

Общо четири отбора си осигуриха квоти за Суперфинала за титлата през август

В Русе завърши първият турнир от Държавния шампионат на България по плажен футбол за сезон 2014 година. Четири отбора си осигуриха квоти за Суперфинала за титлата през август, а сред тях е и бургаският Свети Никола, който загуби финала от ФК Русе със 7:4.

Двубоят за първото място между ФК Русе и Свети Никола премина много оспорвано и интересено. Домакините поведоха с 3:0, но отборът на Свети Никола показа характер и стигна до изравняване благодарение на точните удари на Стоян Черелов, Юлиян Николов, който вкара със красива задна ножица и Димитър Белчев. Домакините отново излязоха наред за 4:3. Крайният резултат 7:4 бе оформен след попаздения на Живко Парашкевов и Динко Дерменджиев за ФК Русе и попадение на Димитър Белчев за Свети Никола.

По този начин, след изиграването на срещите от първата квалификация в Държавния шампионат, тимовете на ФК Русе, Свети Никола (Бургас), Вяра, Надежда и Любов (Варна) и ФК МАГ (Варна), завоюваха квоти за Суперфинала на първенството, който ще се проведе в Бургас между 22-ри и 24-ти август.

Ето резултатите на бургаския тим на турнира:
Варненски момчета – Свети Никола 5:6
Свети Никола – ФК МАГ 7:5
Финал: ФК Русе - Свети Никола 7:4