Тестват осветлението на стадион „Верея“

Модерното съоръжение бе изцяло реновирано за 245 хил.лв.

Община Стара Загора разчита на съдействието на живеещите в близост до стадиона за успешното тестуване на новото модерно осветление, което ще направи възможно провеждането на международни и национални състезания от висок ранг. От администрацията се надяват, че гражданите ще запазят спокойствие до успешното приключване на пробите.
Стадион „Верея" беше изцяло модернизиран по проект „Модернизация на спортен комплекс за устойчиво развитие на спортната активност в гр. Стара Загора" чрез инструмента JESSICA, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Проектът се финансира от "Регионален фонд за градско развитие" АД - Стара Загора и е на обща стойност 244 683.70 лв. Той се реализира в партньорство със СНЦ „Верея".
Общата инсталирана мощност на осветителните тела е 62,4 kW, а височината на пилоните и височината на монтаж на прожекторите цели постигане на висок визуален комфорт и намаляване на светлинното заслепяване. През 2015 г. България ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол за младежи и това ще бъде едно от съоръженията, което ще се ползва по време на провеждането му
Стадион "Верея" в кв. "Кольо Ганчев" се стопанисва от ФК „Верея“ и е с размери 105/65 м. Той е на четвърто място в страната по качество на тревното покритие. Тук тренират и играят 6 отбора, а седящите места по трибуните са 550.
След изграждане на осветлението ще бъдат построени козирка и съблекални, зала за пресконференции, фитнес-зала, помощни помещения, нови 5000 седящи места и др.