Таня Андреева открива структури в Университетска

Мисия Пловдив

15-07-2014, 08:08

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева и председателят на Комисията по здравеопазване д-р Нигяр Джафер ще посетят днес Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив за официалното откриване на 5 обновени и новосъздадени структури в двете бази на лечебното заведение.

Началото на събитието е от 10:00 ч. в База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов“ №15А пред сградата, в която се помещават Клиниката по клинична токсикология, Отделението по диализно лечение и Отделението по професионални заболявания. Трите клинични звена бяха пребазирани и обновени с капиталова субсидия от Министерството на здравеопазването в размер на 1 млн. лева и с 400 хил. лева собствени средства на УМБАЛ „Свети Георги“.

В церемонията по откриване ще има църковен ритуал, отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. Министър Андреева и д-р Джафер ще посетят и Звеното по стволовоклетъчна трансплантация към Клиниката по клинична хематология, която се намира в База 1. На 26 юни т.г. се получи разрешение от Министерството на здравеопазването за стартиране на дейността си. Изпълнителната агенция по трансплантации преди това одобри новосъздаденото звено като напълно отговарящо на медицинските стандарти за този вид дейност.

По-късно посещението ще продължи в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, където ще бъдат разгледани Високотехнологичен център по образна диагностика на онкологични заболявания и Високотехнологичен център за трансфер на знания и здравни технологии.