Гледаме „Крилце или кълка” на Охлюва

До края на седмицата- безплатно френско кино

Неповторимият Луи дьо Фюнес ще ни разсмива до края на седмицата в морската градина. Всяка вечер на сцена „Охлюва” бургазлии ще гледат безплатно френско кино. Организаторите са подготвили букет от най-прочутите комедийни класики.
"Крилце или кълка", "Скъперникът", "Глупакът", "Зелева супа" и "Женихът" са част от емблематичните заглавия, които ще гледаме до края на тази седмица.
Филмовите класики от 60-те години на миналия век започват точно в 21.00 часа. Маратонът стартира снощи с комедията "Крилце или кълка". Лентата от 1976 г. с участието на Луи дьо Фюнес и Колюш разказва за Шарл Дюшмен , известен гастроном. Главният герой изпада в безумно смешни ситуации, маскиран като жена, за да влезе необезпокояван в най-различни ресторанти. Под прикритие той дегустира храната, тъй като е и издател на популярен кулинарен справочник. Той повежда война срещу производителя на полуфабрикати и собственик на ресторанти за бързо хранене.
Колко струва любовта ще разберем от сюжета на лентата"Скъперникът", Сценарият следва пиеса на Молиер, а бургазлии и гости ще го видят на 15-ти юли /вторник/ от 21.00 часа. Френско -италианската криминална комедия "Глупакът" от 1965г. на френският кинорежисьор Жерар Ури с участието на Луи дьо Фюн е запазена за сряда /16-ти юли/.
В четвъртък отново имаме среща със Луи дьо Финес , ще го видим в една от последните му роли, в образа му на Клод Ратине от "Зелева супа". Тук той си партнира с Жан Карме, а сюжетът разказва за двама съседи на възраст около 70-те.
Техните най-приятни занимания са да се напият с вино и да ядат зелева супа. Модернизацията и развитието на съвременния свят въобще не ги интересува, до момента в който се срещат с извънземен субект от планетата Оксо. Финалът на френската кино седмица идва в петък / 18-ти юли/ с комедията "Женихът".
Лентите са в програмата на "Кино под звездите", която Община Бургас организира всяко лято.