Таня Андреева: В страната ни се прави медицина на високо ниво

Мисия Пловдив

15-07-2014, 13:23

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Министърът на здравеопазването откри четири нови структури на Университетска болница

Министърът на здравеопазването Таня Андреева присъства на церемония за откриване на ново отделение по диализно лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Ръководството на Университетска болница има виждане в бъдещето, прави всичко и развива най-новите технологии, които позволяват едно по-добро качество на диагностично-лечения процес в страната, посочи здравният министър, съобщава БТА.

Тя бе категорична, че в страната ни се прави медицина на високо европейско ниво и има специалисти, които са конкурентни с тези от развитите държави от Европа и света.

Ремонтът на отделението по диализно лечение е на стойност един милион лева, 400 000 от които са собствени средства. В отделението се извършват хемодиализа, перитонеална диализа, както и лечение на болни с остра бъбречна недостатъчност и интоксикации, лекувани в други структури на болницата или в други здравни заведения. В момента то разполага с три зали с 21 поста за хемодиализа, от които 4 за носители на Хепатит С и В и два за спешни случаи.

Министър Андреева разгледа и реновираната Клиника по токсикология, както и секторът по стволоклетъчна трансплантация, всички в База 1 на УМБАЛ "Св. Георги". Визитата й в Пловдив включва и посещение в новия център по образна диагностика на онкологични заболявания и центъра за трансфер на знания и здравни технологии в База 2 – Хирургичен блок на бул. "Пещерско шосе".Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"