Илия Златев: В БСП бушоните гръмят!

Бившият общински лидер на социалистите не съжалява, че е напуснал партията

Бившият общински председател на БСП Стара Загора Илия Златев разкри, че в партията отдавна липсва комуникация и вероятно целта е БСП да бъде унищожена и обезличена.

Във фейсбук профила си Златев съобщава, че въпреки, че е освободил поста още през април, а след това и партията, вчера е получил писмо във връзка с провеждането на извънредно заседание на 48-ия конгрес, провеждането на конференции за номинации за председател и кандидати за народни представители.
"Странни неща стават в БСП. Обичайна процедура, на пръв поглед. Това обаче буди много размисли. Например за нарушената комуникация, която беше причина миналата година да се смени областният председател. Очевидно комуникацията между Националния съвет и Областния и Общинския в Стара Загора доста куца, щом там още не са разбрали, че организацията има временно ръководство, да не говорим, че организаторът от София е почти непрекъснато тук. Най-тъжната констатация обаче е, че в Националния съвет никой не се интересува от старозагорската партийна организация. И това е след като повече от година тук хората надигаха глас, негодуваха, предупреждаваха, настояваха за срещи, искаха промени. Никой не чу", написа в социалната мрежа Златев.

По думите му, шепа хора са направили не пътека, а магистрала до София, овладели са властови позиции, покровителствани и толерирани от висшестоящите, а плодовете от труда им ще берат всички старозагорци. "Бушоните гърмят, но никой горе не отваря старата поща, за да види, че старозагорската партийта организация отдавна е предупреждавала за много неща. Знам, че ще се намерят членове на общинската организация на БСП, които веднага ще започнат да плюят. Това показва, че няма защо да съжалявам за решението си да напусна партията. Ако тези хора се водеха от конструктивизъм и имаха желание за диалог и реална работа през последните години, нямаше да се стигне до тук. Или целта им е била наистина да унищожат и обезличат организацията" казва още Златев.