Тематичен парк "Хари Потър" отваря врати

Най-накрая може да се почувствате като истински магьосници

Над три хиляди души се редиха на опашка цяла нощ, за да бъдат сред първите посетители на новооткрития атракционен комплекс, посветен на юношата-вълшебник Хари Потър, предаде БТА.
Той е разположен на територията на тематичния парк на "Юнивърсъл студиос Джапан", създаден по мотиви на най-известните холивудски екшъни.
На церемонията при откриването посетителите хорово прочетоха вълшебна клетва, след което получиха достъп до Хогуортс, знаменитото училище за вълшебства, където са се учили безстрашният Хари Потър, неговите другари и съперници. Там посетителите ги очакваха куп приключения и атракции, създадени по последната дума на техниката. На особена популярност се радваше визуалният имитатор, който създава пълна илюзия за вълнуващ полет върху метла.
Хари Потър е главният герой на поредицата от романи, сътворена от английската писателка Джоан Роулинг, по чиито мотиви бяха заснети популярни филми.
В построяването на атракциона японският филиал на "Юнивърсъл студиос" е вложил 445,5 милиона долара. В компанията са уверени че популярността на Хари Потър ще привлече допълнително 2 милиона фенове годишно и ще достигне 12 милиона посетители.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"